Ořechové trojhránečky
40 min.
Ingredience
- 280gramůMouka pšeničná hladká
- 180gramůMáslo
- 1lžíceOcet
- 150gramůVlašské ořechy
- 100gramůCukr moučka
- 1kusVanilkový cukr
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžíceRum
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
53 mg
Cukr
75 mg
Postup přípravy
- 1Hladkou mouku, jedno celé vejce, máslo a jednu lžíci octa zpracujeme v těsto, které dáme na 30 minut odpočinout do lednice.
- 2Na náplň smícháme mleté vlašské ořechy, cukr moučku, jeden vanilkový cukr, jeden bílek, skořici a jednu lžíci rumu.
- 3Těsto vytáhneme z lednice a rozválíme ho na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme kolečka (podle toho jak je chceme mít velká - tím získáme více či méně kusů cukroví). Tato kolečka plníme náplní a na třech místech okraje koleček spojíme. Po té je dáme na plech vyložený pečícím papírem.
- 4Pečeme při teplotě 180 stupňů C, až je cukroví růžové.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 12. 2015
Ořechové trojhránečky
Trošku těžší recept, ale když si s ním vyhrajete, chytnete tu pravou zručnost a vše vám půjde hezky zvesela. Chuťově moc dobré.