Ořechovec

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2518 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
177 g
Sacharidy
221 g
Vláknina
6 g
Cukr
149 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150 °C.
  • 2
    Žloutky utřeme s cukrem, mouku smícháme s kypřicím práškem, ořechy umeleme, mléko mírně zahřejeme.
  • 3
    Do utřených žloutků vmícháme olej, ořechy, po částech mouku a vlažné mléko. Na závěr zlehka vmícháme sníh z bílků.
  • 4
    Těsto vlijeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 30 – 40 minut. Upečené řezy necháme vychladnout.
  • 5
    V mezičase si připravíme polevu utřením cukru s mlékem a citronovou šťávou doběla.
  • 6
    Moučník potřeme marmeládou a polijeme polevou. Necháme polevu ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.