Ořechovec
70 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůOřechy vlašské
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 50gramůMarmeláda višňová
- 0,5kusOlej rostlinný
- 300gramůCukr moučkový
- 0,5kusMléko polotučné
- Na plech
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na polevu
- 0,5lžíceMléko polotučné
- 3lžíceCitronová šťáva
- 300gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2518 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
177 g
Sacharidy
221 g
Vláknina
6 g
Cukr
149 g
Postup přípravy
- 1Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150 °C.
- 2Žloutky utřeme s cukrem, mouku smícháme s kypřicím práškem, ořechy umeleme, mléko mírně zahřejeme.
- 3Do utřených žloutků vmícháme olej, ořechy, po částech mouku a vlažné mléko. Na závěr zlehka vmícháme sníh z bílků.
- 4Těsto vlijeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 30 – 40 minut. Upečené řezy necháme vychladnout.
- 5V mezičase si připravíme polevu utřením cukru s mlékem a citronovou šťávou doběla.
- 6Moučník potřeme marmeládou a polijeme polevou. Necháme polevu ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.