Ořechovo-čokoládový dort
115 min.
Ingredience
- 200gramůCukr moučkový
- 10kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 100gramůČokoláda hořká
- 10kusůVaječný bílek slepičí
- 30gramůOřechy vlašské
- 50gramůPiškoty dětské
- 150gramůPoleva čokoládová
- 100gramůDžem rybízový
- 1lžičkaKáva zrnková
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Asi 1/4 ořechů si rozkrojíme na polovinu a odložíme stranou na ozdobu. V míse smícháme cukr se žloutky a vanilkou a třeme cca 45 minut. Poté vmícháme tlučenou praženou kávu, nastrouhanou čokoládu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, rozdrobené piškoty a strouhané ořechy.
- 2Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a zvolna pečeme cca 60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, potřeme džemem, povrch přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a dozdobíme půlkami ořechů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.