Ořechový chlebíček s brandy
65 min.
Ingredience
- 250gramůOřechy vlašské
- 3kusyVejce slepičí
- 75gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr třtinový
- 75gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSkořice mletá
- 75mililitrůVoda pitná
- 2lžíceBrandy
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
41 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Vlašské ořechy nasekáme pečlivě na jemno, ideálně v kuchyňském robotu.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, vložíme do ní nasekané ořechy, přidáme vejce, 75 g změklého másla, 75 g cukru, mouku, prášek do pečiva a skořici.
- 3Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
- 4Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny ušleháme ručně v míse do hladkého těsta. Směs poté dáme do pečicí nádoby a vložíme do přístroje.
- 5Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
- 6Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté ož jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
- 7Po upečení přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme pomalu zcela vychladnout.
- 8Než chlebíček vychladne, připravíme v míse polevu. V hrnku zahříváme 50 g třtinového cukru s vodou, až se zcela rozpustí, potom vaříme 5 minut, aby získal konzistenci sirupu, do něj vmícháme brandy a citronovou šťávu.
- 9Povrch chlebíčku propícháme špejlí, polijeme připravenou šťávou a necháme v chladu ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.