Ořechový chlebíček s brandy

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
41 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlašské ořechy nasekáme pečlivě na jemno, ideálně v kuchyňském robotu.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, vložíme do ní nasekané ořechy, přidáme vejce, 75 g změklého másla, 75 g cukru, mouku, prášek do pečiva a skořici.
  • 3
    Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
  • 4
    Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny ušleháme ručně v míse do hladkého těsta. Směs poté dáme do pečicí nádoby a vložíme do přístroje.
  • 5
    Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
  • 6
    Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté ož jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
  • 7
    Po upečení přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme pomalu zcela vychladnout.
  • 8
    Než chlebíček vychladne, připravíme v míse polevu. V hrnku zahříváme 50 g třtinového cukru s vodou, až se zcela rozpustí, potom vaříme 5 minut, aby získal konzistenci sirupu, do něj vmícháme brandy a citronovou šťávu.
  • 9
    Povrch chlebíčku propícháme špejlí, polijeme připravenou šťávou a necháme v chladu ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.