Ořechový dezert s kiwi
45 min.
Ingredience
- glazura
- 2lžičkyVoda pitná
- 50gramůMarmeláda meruňková
- krém
- 400gramůMléko zahuštěné slazené
- 2lžíceCitronová kůra
- 1decilitrCitronová šťáva
- těsto
- 120gramůSušenky BeBe světlé jemné
- 120gramůSemínka slunečnicová loupaná
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
43 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Sušenky BeBe a slunečnicová loupaná semínka rozmixujeme, promícháme je s rozehřátým máslem, s 1 lžící tekutého medu a 25 g cukru a 1 lžící mouky. Směs dobře promícháme a rovnoměrné vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně, od středu, rovnoměrně vytlačíme až k okrajům. (Pokud by se těsto lepilo na prsty, obalíme si je v práškovém cukru.)
- 2Pečeme v předehřáté troubě při 175 minut 10 minut a potom těsto necháme vychladnout.
- 3Kiwi omyjeme, osušíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 4V míse vymícháme slazené kondenzované mléko s nastrouhanou citrónovou kůrou a 1 dl citronové šťávy. Krém nalijeme na upečený koláč a znovu dáme do trouby péct při 175°C 10 - 15 minut. Koláč vyjmeme a necháme zchladnout. Potom plátky kiwi poskládáme v kruzích tak, že se plátky budou částečně překrývat.
- 5Vytvoříme glazuru: meruňkové želé (marmeládu) dáme do rendlíku a pomalu zahříváme, až se rozpustí. Přimícháme 1-2 lžičky vody a džem vymícháme dohladka. Štětcem na pečení potíráme glazurou ovoce a necháme zatuhnout. Koláč potom nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.