Ořechový dort bez mouky se smetanovým krémem
60 min.
Ingredience
- Korpus
- 130gramůOřechy vlašské
- 120gramůCukr krupice
- 6kusůVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka bezlepková
- Krém
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 120gramůCukr krupice
- 130gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
917 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
65 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
63 g
Postup přípravy
- 1Troubu necháme mírně předehřát, dortovou formu vymažme máslem a vysypeme bezlepkovou moukou. Ořechy umeleme.
- 2Příprava korpusu:
- 3Žloutky vyšleháme do pěny s jednou polovinou cukru a z druhé poloviny cukru a z bílků ušleháme sníh. Poté obě hmoty opatrně smícháme a do směsi vmícháme umleté ořechy. Těsto nalijeme do dortové formy. Při mírné teplotě pečeme asi 30 minut.
- 4Příprava krému:
- 5Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a mletými ořechy.
- 6Upečený korpus necháme vychladnout, potom jej rozřízneme a naplníme krémem. Dort podáváme vychladlý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.