Ořechový dort dvou barev
70 min.
Ingredience
- Čokoládvá poleva
- 250gramůČokoláda na vaření
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr moučkový
- Krém
- 80gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 1gramCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 2lžičkyRum
- Světlý Korpus
- 3kusyVejce slepičí
- 120gramůCukr krystal
- 40gramůMouka bezlepková
- 40gramůOřechy vlašské
- 37gramůPudinkový prášek - vanilkový
- Tmavý korpus
- 3kusyVejce slepičí
- 120gramůCukr krystal
- 40gramůOřechy vlašské
- 74gramůPudinkový prášek - kakaový
- 2lžíceKakao - prášek
- 2lžíceMouka bezlepková Mantler
- Žlatinové ozdoby
- 1lžíceCukr moučkový
- 100gramůBonbony-Bonpari želé směs
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1152 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
62 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
5 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Tmavý korpus: Ořechy nameleme najemno. Krystalový cukr vyšleháme s vejci do pěny a do směsi vsypeme namleté ořechy, lžíci kakaa a 2 kakaové pudinky. Směs dále propracováváme dohladka s moukou do řidšího těsta. Testo vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali lžičkou másla a vysypali lžící mouky. Těsto pečeme asi 25 minut, po této době zkusíme zapíchnutím špejle, jestli je korpus upečený.
- 2Světlý korpus: Krystalový cukr vymícháme s třemi vejci do pěny, do které vmícháme namleté ořechy, jeden vanilkový pudink a společně s moukou prohněteme směs do řidšího těsta. Těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali lžičkou másla a vysypali lžící mouky. Těsto pečeme asi 25 minut dorůžova. Zapíchnutím špejle zkusíme, jestli je korpus pečený.
- 3Upečené korpusy necháme vychladnout, po vychlanutí je prořízneme a mažeme máslovým krémem a nakonec dort polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme želatinovými cukrovými tvary. Dort před servírováním necháme v lednici ztuhnout. Dort servírujeme vychladlý se ztuhlou polevou při rodinných oslavách.
- 4Krém: Ve vodní lázni vyšleháme krystalový cukr a vejce dohusta - po dosažení bodu varu vody mícháme asi 20 minut na ohni. Potom krém necháme mírně vychladnout a v krému rozmícháme máslo a 2 lžičky rumu dohladka. Krém necháme před promazáváním dortu krátce ztuhnout v lednici.
- 5Čokoládová poleva: Čokoládu na vaření necháme ve vodní lázni rozehřát a rozmícháme v ní lžíci másla a lžíci moučkového cukru.
- 6Želatinové ozdoby na dort: Želatinové bonbóny rozmačkáme a prohněteme je s moučkovým cukrem do tuhé hmoty, ze které tvarujeme ozdoby, které necháme ztuhnout v lednici. Ztuhlé
- 7ozdoby aranžujeme na polotuhou čokoládovou polevu na dort.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.