Ořechový dort s čokoládovou pěnou

85 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
34 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
2 g
Cukr
67 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům v míse přisypeme cukr, vyšleháme, postupně přiléváme studenou vodu. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, mleté ořechy, přimícháme sníh z bílků. Formu vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, vložíme do ní těsto a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 35 - 40 minut. Dort necháme vychladnout.
  • 2
    Do rendlíku nalijeme mléko, přidáme žloutky, mouku, rozmícháme, přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí přibližně 2 minuty. Hustou hmotu necháme vychladnout, smícháme s máslem a cukrem, vzniklým krémeme pomažeme dortový korpus i po stranách.
  • 3
    Bílky s moučkovým cukrem vyšleháme do pěny, naneseme na dort a posypeme strouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.