Ořechový dort s jahodami
100 min.
Ingredience
- Korpus
- 160gramůOřechy vlašské
- 3kusyVejce slepičí
- 1gramMouka bezlepková
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 320gramůJahody zahradní
- Na formu
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka bezlepková
- Želatina
- 250mililitrůDžus jahodový
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Korpus: Ořechy nameleme, jahodový kompot zcedíme a jahody necháme okapat. Vejce vyšleháme s mletými ořechy a s cukrem do pěny. Pomalu přimícháváme mouku s kypřcím práškem do pečiva, vzniklé těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou. Korpus upečeme do zlatova ve středně vyhřáté troubě. Necháme úplně vychladnout. Horní část vychladlého korpusu uzavřeme v dortové formě bez dna, povrch dortu poklademe jahodami a zalejeme horkou jahodovou želatinou. Pak už jen necháme dort ztuhnout v lednici, sejmeme kruh z formy na pečení a podáváme jako pohoštění.
- 2Želatina: Ve šťávě z jahodového kompotu rozmícháme žlatinu a promícháme do hladka na ohni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.