Ořechový dort s jahodami

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Korpus: Ořechy nameleme, jahodový kompot zcedíme a jahody necháme okapat. Vejce vyšleháme s mletými ořechy a s cukrem do pěny. Pomalu přimícháváme mouku s kypřcím práškem do pečiva, vzniklé těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou. Korpus upečeme do zlatova ve středně vyhřáté troubě. Necháme úplně vychladnout. Horní část vychladlého korpusu uzavřeme v dortové formě bez dna, povrch dortu poklademe jahodami a zalejeme horkou jahodovou želatinou. Pak už jen necháme dort ztuhnout v lednici, sejmeme kruh z formy na pečení a podáváme jako pohoštění.
  • 2
    Želatina: Ve šťávě z jahodového kompotu rozmícháme žlatinu a promícháme do hladka na ohni.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.