Ořechový dort s medem
80 min.
Ingredience
- 400gramůOřechy vlašské
- 300gramůCukr krupice
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceKakao - prášek
- 6kusůVejce slepičí
- 50gramůPiškoty dětské kulaté
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
40 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1100 g vlašských ořechů nasekáme. Na másle roztavíme 50 g cukru a ořechy v něm chvíli kandujeme. Potom je necháme vychladnout.
- 2Zbylé ořechy najemno nastrouháme, přidáme rozdrobené piškoty a pomerančovou kůru. Z bílků ušleháme pevný sníh.
- 3Žloutky ušleháme do pěny se zbylým cukrem, vmícháme ořechovou hmotu a zlehka přimícháme sníh.
- 4Korpus pečeme ve vymazané dortové formě ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.
- 5Smetanu smícháme s medem a ušleháme dotuha. Směsí potřeme upečený, vychladlý korpus po všech stranách. Dort ozdobíme ornamenty z kakaa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.