Ořechový dort s medem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
40 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    100 g vlašských ořechů nasekáme. Na másle roztavíme 50 g cukru a ořechy v něm chvíli kandujeme. Potom je necháme vychladnout.
  • 2
    Zbylé ořechy najemno nastrouháme, přidáme rozdrobené piškoty a pomerančovou kůru. Z bílků ušleháme pevný sníh.
  • 3
    Žloutky ušleháme do pěny se zbylým cukrem, vmícháme ořechovou hmotu a zlehka přimícháme sníh.
  • 4
    Korpus pečeme ve vymazané dortové formě ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.
  • 5
    Smetanu smícháme s medem a ušleháme dotuha. Směsí potřeme upečený, vychladlý korpus po všech stranách. Dort ozdobíme ornamenty z kakaa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.