Ořechový dort s meruňkovou marmeládou

80 min.
Evropa

Ingredience

      • 100gramůHera
      • 2kusyVejce slepičí
      • 5lžicVoda pitná
      • 1kusPoleva čokoládová bílá
      • 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
      • 4centilitrySlivovice
      • 8lžicMarmeláda meruňková
      • 3lžíceLikér pomerančový
      • 100gramůCukr moučkový
      • 1kusSměs na bezlepkovou bábovku-celia diet
      • 1hrstOřechy vlašské
    Počet porcí:
    12

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    234 kcal
    Bílkoviny
    3 g
    Tuky
    13 g
    Sacharidy
    25 g
    Vláknina
    288 mg
    Cukr
    8 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Do mísy nasypeme směs, ořechy a promícháme s herou, vejci a vodou. Kandovaný zázvor nakrájíme na drobné kostičky a se směsí na polevu, kypřícím práškem do pečiva a slivovicí přimícháme do těsta.
    • 2
      Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Těsto nalijeme do dortové formy a povrch uhladíme. Vložíme do trouby a pečeme asi 60 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout.
    • 3
      V kastrůlku zahřejeme meruňkovou marmeládu s pomerančovým likérem. Vychladlý dortový korpus podélně rozřízneme a bohatě potřeme meruňkovou marmeládou. Oba díly dortu opět spojíme, povrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.