Ořechový dort s pistáciemi

170 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pistácie nasekáme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přimícháme cukr, mouku a nasekané 2/3 nasekaných pistácií.
  • 2
    Plech vyložíme alobalem, nakreslíme na něj kruh podle dortové formy a kruh potřeme sněhovým těstem. Vložíme do trouby předehřáté na 130°C a pečeme 60 minut. Po upečení necháme placky vychladnout.
  • 3
    V další míse ušleháme vejce s cukrem do pěny, pak přimícháme mouku, máslo a důkladně promícháme. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Troubu předehřejeme na 180°C a piškotové těsto pečeme 60 minut. Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme z formy.
  • 4
    V kastrůlku smícháme vodu s cukrem, přivedeme k varu a sundáme ze sporáku. Pak přimícháme višňovici a necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny, přimícháme moučkový cukr, žloutky. Placku z oříškového těsta potřeme krémem, piškotovou placku napustíme roztokem z višňovice a přiklopíme krém. Horní plochu zvlhčíme zbytkem višňového roztoku a potřeme krémem, navrch přiložíme druhou oříškovou placku a dort celý pomažeme zbytkem krému a povrch bohatě posypeme moučkovým cukrem a nasekanými pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.