Ořechový hřbet
45 min.
Ingredience
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 50gramůOřechy vlašské
- 50gramůOřechy lískové
- 40gramůKakao
- 20gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
38 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Rozklepneme 3 vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Do mísy vložíme žloutky, přidáme 1 celé vejce, přisypeme cukr a vyšleháme. Přidáme rozpuštěné máslo, mouku, mleté ořechy a zpracujeme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.
- 2Upečený hřbet necháme vychladnout, vyklopíme z formy, nakrájíme na řezy, posypeme kakaem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.