Ořechový karamel

40 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyloupané ořechy svaříme ve vodě, jemně je nameleme a smícháme se sušeným mlékem.
  • 2
    Z cukru a šálku vody svaříme sirup a vmícháme do něj svařené ořechy s mlékem. Za stálého míchání necháme na plotně probublávat, až směs hodně zhoustne.
  • 3
    Na vymaštěný plech nalijeme připravenou směs, trochu rozválíme, postříkáme růžovou vodou a necháme vychladnout. Karamel nakrájíme na malé čtverečky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.