Ořechový karamel
40 min.
Ingredience
- 1šálekVoda pitná
- 250gramůOřechy vlašské
- 1lžičkaRůžová voda
- 20gramůMáslo čerstvé
- 500gramůCukr moučkový
- 250gramůMléko plnotučné sušené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Vyloupané ořechy svaříme ve vodě, jemně je nameleme a smícháme se sušeným mlékem.
- 2Z cukru a šálku vody svaříme sirup a vmícháme do něj svařené ořechy s mlékem. Za stálého míchání necháme na plotně probublávat, až směs hodně zhoustne.
- 3Na vymaštěný plech nalijeme připravenou směs, trochu rozválíme, postříkáme růžovou vodou a necháme vychladnout. Karamel nakrájíme na malé čtverečky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.