Ořechový koláč Karidopita
55 min.

Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůCukr krupice
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 2decilitryVoda pitná
- 20gramůSkořice mletá
- 200gramůOřechy vlašské
- 1decilitrMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůCukr moučkový
- 200gramůCukr vanilka
Počet porcí:
18Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme máslo s cukrem a vajíčka, postupně přidáme skořici, mouku, mléko, ořechy a prášek do pečiva. Dohladka vyšlehanou hmotu nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Mezitím uděláme polevu - povaříme vodu s vanilkovým cukrem a hned nalijeme na ještě horký koláč. Necháme vychladnout a posypeme nastrouhanými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.