Ořechový koláč s broskvemi
55 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 150gramůOřechy vlašské
- 125gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceDžem broskvový
- 500gramůLinecké (křehké) těsto
- 800gramůKompot broskvový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
27 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Z křehkého těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme kruhovou koláčovou formu a dáme do lednice.
- 2Troubu předehřejeme na 180C.
- 3Šlehačem ušleháme máslo s cukrem, postupně přidáme vejce, mleté ořechy, mouku a citronovou kůru. Směs vlijeme na korpus, uhladíme a poklademe oloupanými broskvemi. Pečeme asi 40min, až náplň lehce zezlátne.
- 4Hotový koláč potřeme ohřátým broskvovým džemem. Podáme teplý nebo vychlazený v lednici. Můžeme servírovat s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.