Ořechový koláč se šlehačkou

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
37 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ořechy rozmixujeme s cukrem krystalem a máslem. Směs pak dáme do vymazané dortové formy na stěnu i dno.
  • 2
    Korpus pečeme v troubě asi deset minut dozlatova.
  • 3
    Do mléka v žáruvzdorné misce přisypeme želatinu, po dvou minutách postavíme směs do vodní lázně, vmícháme polovinu cukru moučky, dva žloutky, čokoládu asi na pět minut. Pak misku vložíme na hodinu do chladničky.
  • 4
    Smetanu ušleháme a třetinu šlehačky odložíme. Do zbytku vmícháme čokoládovou směs, z bílku ušleháme sníh, přidáme ho do směsi. Náplň vlijeme na korpus a ozdobíme ho zbytkem šlehačky a ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.