Ořechový koláč se šlehačkou
85 min.
Ingredience
- 120gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceCukr krupice
- 4lžičkyMáslo čerstvé
- 225mililitrůMléko plnotučné
- 2lžičkyŽelatina
- 230gramůČokoláda hořká
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 230gramůOřechy brazilské
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
37 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Ořechy rozmixujeme s cukrem krystalem a máslem. Směs pak dáme do vymazané dortové formy na stěnu i dno.
- 2Korpus pečeme v troubě asi deset minut dozlatova.
- 3Do mléka v žáruvzdorné misce přisypeme želatinu, po dvou minutách postavíme směs do vodní lázně, vmícháme polovinu cukru moučky, dva žloutky, čokoládu asi na pět minut. Pak misku vložíme na hodinu do chladničky.
- 4Smetanu ušleháme a třetinu šlehačky odložíme. Do zbytku vmícháme čokoládovou směs, z bílku ušleháme sníh, přidáme ho do směsi. Náplň vlijeme na korpus a ozdobíme ho zbytkem šlehačky a ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.