Ořechový medovník

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
57 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku dáme med, v horké vodní lázní ho roztopíme, přidáme máslo, vejce, dobře promícháme. Přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem, sodu a za stálého míchání zahříváme přibližně 10 minut.
  • 2
    Z pečicího papíru vyřízneme 6 kruhů o velikostí pečicí kulaté formy. Těsto rozdělíme na 6 dílů, postupně je pečeme v pečicí formě, vyložené připraveným kulatým papírem. Každý díl pečeme zvlášť v předehřáté troubě při 170stupňové teplotě 15 minut.
  • 3
    Upečené korpusy necháme vychladnout, pokud máme nějaké ořezy z korpusů, rozdrolíme je a promícháme s pomletými ořechy.
  • 4
    Při pokojové teplotě vychladlé máslo nakrájíme, vložíme do misky. Za stálého šlehání elektrickým šlehačem přidáváme kondenzované mléko. Šleháme na hladkou náplň, připravenou náplní postupně potíráme vychladlé korpusy a skládáme na sebe. Povrch i strany potřeme také náplní, strany obalíme ještě v ořechové směsi s ořezy z korpusu. Povrch posypeme stejnou ořechovou směsi.
  • 5
    Hotový medovník vložíme do lednice na celou noc a druhý den rozkrájíme na úhledné trojúhelníky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.