Ořechový medovník
45 min.
Ingredience
- Na náplň
- 350gramůMáslo čerstvé
- 400gramůMléko zahuštěné slazené
- 70gramůOřechy vlašské
- Na těsto
- 4lžíceMed včelí
- 350gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
57 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku dáme med, v horké vodní lázní ho roztopíme, přidáme máslo, vejce, dobře promícháme. Přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem, sodu a za stálého míchání zahříváme přibližně 10 minut.
- 2Z pečicího papíru vyřízneme 6 kruhů o velikostí pečicí kulaté formy. Těsto rozdělíme na 6 dílů, postupně je pečeme v pečicí formě, vyložené připraveným kulatým papírem. Každý díl pečeme zvlášť v předehřáté troubě při 170stupňové teplotě 15 minut.
- 3Upečené korpusy necháme vychladnout, pokud máme nějaké ořezy z korpusů, rozdrolíme je a promícháme s pomletými ořechy.
- 4Při pokojové teplotě vychladlé máslo nakrájíme, vložíme do misky. Za stálého šlehání elektrickým šlehačem přidáváme kondenzované mléko. Šleháme na hladkou náplň, připravenou náplní postupně potíráme vychladlé korpusy a skládáme na sebe. Povrch i strany potřeme také náplní, strany obalíme ještě v ořechové směsi s ořezy z korpusu. Povrch posypeme stejnou ořechovou směsi.
- 5Hotový medovník vložíme do lednice na celou noc a druhý den rozkrájíme na úhledné trojúhelníky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.