Ořechový piškot
50 min.

Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 4lžíceCukr krupice
- 60gramůOřechy vlašské
- 4lžíceMarmeláda višňová
- 1lžičkaCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
421 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Potom zlehka vmícháme rozšlehané žloutky a prosátou mouku promíchanou s mletými ořechy.
- 2Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet a pečeme zvolna v mírně vyhřáté troubě.
- 3Upečený moučník opatrně vyklopíme a částečně vychladlý prořízneme a pomažeme pikantní marmeládou. Povrch pocukrujeme směsí moučkového a vanilkového cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.