Ořechový smetanový dort

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
54 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Umeleme nebo rozmixujeme tři čtvrtiny ořechů najemno. Smícháme je s práškem do pečiva a moukou.
  • 2
    Bílky ušleháme na pevný sníh, postupně přidáváme jednu třetinu cukru a šleháme až je sníh lesklý a tuhý. Žloutky utřeme s olejem a zbylým cukrem, spojíme se sněhem a ořechovou směsí.
  • 3
    Těsto přendáme do dvou dortových forem o průměru 23 cm, dna vyložíme pergamenem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut. Hotové korpusy vyklopíme na mřížky a odstraníme pergamen. Necháme zcela vychladnout.
  • 4
    Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem na pevnou šlehačku. Asi čtvrtinu dáme do sáčku s širokým hvězdicovým nástavcem. Z korpusů vytvoříme čtyři stejné pláty. Jeden dáme na plochý tác a potřeme ho asi jednou čtvrtinou šlehačkové náplně. Pokračujeme dalšími vrstvami až skončíme posledním plátem. Zbylým krémem potřeme boky dortu. 30 g nasekaných ořechů si ponecháme stranou, ostatními ozdobíme strany dortu a lehce přimáčkneme. Šlehačku nastříkáme v rovnoběžných pruzích na povrch dortu.
  • 5
    Zbývající ořechy nasypeme mezi pruhy šlehačky na povrchu dortu. Ihned podáváme nebo necháme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.