Ořechový trdelník
80 min.
Ingredience
- 1kilogramMouka pšeničná hladká
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 150gramůCukr moučkový
- 150gramůHusí sádlo
- 20gramůDroždí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 250gramůOřechy lískové
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
39 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, cukr, sádlo, vlažné mléko, rozdrobené droždí, vypracujeme hladké těsto. Důkladně několikrát prohněteme a necháme vykynout. Z těsta uválíme tři dlouhé pruhy, které namotáme na trdlo. Nemáme-li trdlo, použijeme kovovou rouru o síle pivní láhve. Trdlo s těstem pomažeme rozkvedlanými bílky, obalíme v drcených oříšcích, potřeme máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 35 - 40 minut. Rouru opatrně vysuneme a trdelník necháme vychladnout. Krájíme šikmo na malé plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.