Ořechový velikonoční zajíček

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
41 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, nakrájíme ho na menší kousky do misky. Přidáme žloutky, spolu s cukrem třeme tak dlouho, až vznikne pěna. Bílky s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh, který smícháme dohromady s připravenou žloutkovou pěnou. Přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, mleté ořechy. Nakonec podle potřeby přilijeme mléko, vše zlehka promícháme. Pečicí formu na zajíčka vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme připravené těsto.
  • 2
    Naplněnou formu vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupních pečeme 40 - 45 minut. Upečeného zajíčka necháme úplně vychladnout ve formě, poté vyklopíme.
  • 3
    Do vhodné nádoby nalámeme na menší kousky čokoládu, umístíme nad vodní lázeň. Za stálého míchání čokoládu rozpustíme na hladkou hmotu. Čokoládu necháme mírně vychladnout a potřeme celého zajíčka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.