Ořechový velikonoční zajíček
70 min.
Ingredience
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 30gramůCukr moučkový
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 200gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůOřechy vlašské
- 3decilitryMléko polotučné
- 120gramůMáslo čerstvé
- Na ozdobení
- 30gramůCukr moučkový
- Na vymazání plechu
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 60gramůHera
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
41 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, nakrájíme ho na menší kousky do misky. Přidáme žloutky, spolu s cukrem třeme tak dlouho, až vznikne pěna. Bílky s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh, který smícháme dohromady s připravenou žloutkovou pěnou. Přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, mleté ořechy. Nakonec podle potřeby přilijeme mléko, vše zlehka promícháme. Pečicí formu na zajíčka vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme připravené těsto.
- 2Naplněnou formu vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupních pečeme 40 - 45 minut. Upečeného zajíčka necháme úplně vychladnout ve formě, poté vyklopíme.
- 3Do vhodné nádoby nalámeme na menší kousky čokoládu, umístíme nad vodní lázeň. Za stálého míchání čokoládu rozpustíme na hladkou hmotu. Čokoládu necháme mírně vychladnout a potřeme celého zajíčka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.