Ořechový závin s máslovým krémem a citronovou polevou
65 min.
Ingredience
- 50gramůOřechy vlašské
- 1kusVejce slepičí
- 125gramůCukr moučkový
- 7kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 7kusůVaječný bílek slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůPiškoty dětské
- Krém
- 125gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 50gramůOřechy vlašské
- 1lžíceVoda pitná
- Na plech
- 125gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hrubá
- Na posypání
- Poleva
- 125gramůCukr moučkový
- 1lžíceVoda pitná
- 2lžičkyCitronová šťáva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1115 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
74 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
2 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Vlašské ořechy nastrouháme, promícháme s vajíčkem a utlučeme v hmoždíři. V míse třeme cca 30 minut prosátý cukr, žloutky a vanilku. Poté postupně přimícháme ořechy a opět třeme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a rozdrobené piškoty.
- 2Plech vyložíme pečicím papírem, vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme na něj těsto. V rozpálené troubě upečeme dozlatova.
- 3Ještě horké těsto i s papírem zatočíme do závinu, necháme vychladnout.
- 4Připravíme krém. Máslo utřeme, přidáme cukr, vanilku, nastrouhané a vodou navlhčené ořechy, které utlučeme na kaši a krém dobře promícháme.
- 5Poté papír odstraníme, studenou plochu potřeme citronovou polevou a posypeme sekanými ořechy.
- 6Citronovou polevu připravíme tak, že v míse třeme cukr s vroucí vodou a citronovou šťávou do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.