Ořechovým krémem plněné koláčky
65 min.
Ingredience
- Na krém
- 250gramůNugát světlý
- 100gramůHera
- 80gramůOřechy vlašské
- 50mililitrůLikér mandlový - Amaretto
- Na těsto
- 200gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůCukr moučkový
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 240gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůOřechy vlašské
- 200gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
44 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Při pokojové teplotě necháme změknout máslo a nakrájíme ho do misky. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr, žloutky a skořicový cukr. Suroviny vyšleháme do pěny, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, nakonec jemně pomleté ořechy. Vypracujeme tuhé těsto, zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice na 30 minut.
- 2Z těsta vyválíme na moukou posypaném vále 2 - 3 mm silný plát, skleničkou o průměru 6 cm vykrajujeme kolečka. Pokládáme je na plech, vložíme do předehřáté trouby, při 180°C pečeme 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu.
- 3V teflonové pánvi rozpustíme za stálého míchání čokoládu. Půlku dávky vychladlých koleček namáčíme do teplé čokolády a skládáme je na rošt, aby čokoláda ztuhla.
- 4Nugát vložíme do kastrůlku, rozpustíme ve vodní lázni, necháme mírně vychladnout, přidáme na kousky pokrájenou Heru a dobře vyšleháme na hustý krém. Nakonec vsypeme pomleté ořechy, podle vlastní chuti Amaretto a promícháme.
- 5Připraveným krémem potřeme upečená kolečka, která nejsou namočená v čokoládě a spojíme s čokoládovými kolečky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.