Ořechy naložené v medu
25 min.
Ingredience
- 500gramůOřechy vlašské
- 2litryVoda pitná
- 150gramůMed včelí
- 80gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 50mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
63 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Jádra vlašských ořechu dáme do misky a spaříme je vřící vodou. Necháme je namočené asi 2 minuty. Ořechy scedíme, přelijeme studenou vodou a sloupneme hnědou vrstvu. Oloupané ořechy vrátíme do misky.
- 2Med mírně zahřejeme v kastrůlku a přelijeme jím připravené ořechy. Potom ořechy přeložíme z misky do sítka a necháme okapat přebytečný med. V talíři smícháme moučkový cukr s vanilkovým cukrem. Okapané ořechy obalujeme v cukrové směsi.
- 3Olej v pánvi rozehřejeme a vložíme obalené ořechy, které necháme stálým mícháním zkaramelizovat, ne však zhnědnout. Zkaramelizované ořechy necháme oschnout, naskládáme je do sklenic a uzavřené odložíme na chladné a tmavé místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.