Ořechy naložené v medu

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
63 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jádra vlašských ořechu dáme do misky a spaříme je vřící vodou. Necháme je namočené asi 2 minuty. Ořechy scedíme, přelijeme studenou vodou a sloupneme hnědou vrstvu. Oloupané ořechy vrátíme do misky.
  • 2
    Med mírně zahřejeme v kastrůlku a přelijeme jím připravené ořechy. Potom ořechy přeložíme z misky do sítka a necháme okapat přebytečný med. V talíři smícháme moučkový cukr s vanilkovým cukrem. Okapané ořechy obalujeme v cukrové směsi.
  • 3
    Olej v pánvi rozehřejeme a vložíme obalené ořechy, které necháme stálým mícháním zkaramelizovat, ne však zhnědnout. Zkaramelizované ořechy necháme oschnout, naskládáme je do sklenic a uzavřené odložíme na chladné a tmavé místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.