Oříšková omáčka sladká

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze 100 g cukru uvaříme světlý karamel, přisypeme drcené oříšky, necháme vychladnout. Vychladlou směs vložíme do hmoždíře a rozdrtíme.
  • 2
    Do kovové misky nasypeme zbylý cukr, přidáme žloutky a metlou promícháme. Nad ohněm misku mírně zahřejeme, metlou stále mícháme, až se cukr rozpustí a dobře se spojí se žloutky. Přilijeme horké mléko, vanilkovou esenci, likér, důkladně promícháme, přisypeme drcenou oříškovou směs a necháme vychladnout. Omáčka se nesmí vařit.
  • 3
    Omáčku používáme k přelití moučníků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.