Oříšková omáčka sladká
40 min.
Ingredience
- 200gramůCukr moučkový
- 200mililitrůMléko polotučné
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůOřechy lískové
- 5mililitrůTresť vanilková
- 30mililitrůLikér mandlový - Amaretto
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Ze 100 g cukru uvaříme světlý karamel, přisypeme drcené oříšky, necháme vychladnout. Vychladlou směs vložíme do hmoždíře a rozdrtíme.
- 2Do kovové misky nasypeme zbylý cukr, přidáme žloutky a metlou promícháme. Nad ohněm misku mírně zahřejeme, metlou stále mícháme, až se cukr rozpustí a dobře se spojí se žloutky. Přilijeme horké mléko, vanilkovou esenci, likér, důkladně promícháme, přisypeme drcenou oříškovou směs a necháme vychladnout. Omáčka se nesmí vařit.
- 3Omáčku používáme k přelití moučníků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.