Oříšková smetanová zmrzlina s dušenými jablky

18 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
27 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodní lázni ušleháme žloutky s vejcem a medem. Necháme je trochu vychladnout.
  • 2
    Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do polotuha, spolu s mletými oříšky, kakaem a skořicí ji opatrně vmícháme do žloutkové směsi.
  • 3
    Krém dáme do strojku na zmrzlinu a necháme ho asi 12 - 15 minut mrazit. Pokud nemáme strojek na zmrzlinu, dáme krém do nádoby a vložíme do mrazáku na cca 2 hodiny.
  • 4
    Mezitím oloupeme jablka, vyjmeme jádřince a příčně nakrájíme na plátky. V rendlíku přivedeme k varu jablečný mošt (nebo jablečné víno) se skořicí, cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Jablka necháme ve šťávě asi 3 minuty prohřát.
  • 5
    Podušená jablka vějířovitě rozložíme na čtyři talířky, ozdobíme porcemi zmrzliny, na každou porci ještě nalijeme dvě lžíce vaječného likéru. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.