Oříšková srdíčka s citronovou glazurou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
991 mg
Cukr
139 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a tolik mletých lískových oříšků (asi 200g), aby vzniklé vypracované těsto nebylo příliš tuhé.
  • 2
    Pracovní plochu posypeme zbylými oříšky a moučkovým cukrem. Těsto na ploše rozválíme na plát silný 5mm a vykrájíme z něj srdíčka. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.
  • 3
    Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme částečně vychladnout.
  • 4
    Glazura: V misce smícháme moučkový cukr s citronovou šťávou.
  • 5
    Ještě mírně teplé cukroví glazurou potřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.