Oříšková srdíčka s citronovou glazurou
45 min.
Ingredience
- Glazura
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100gramůCukr moučkový
- Na rozválení
- 50gramůOřechy lískové
- 100lžicCukr moučkový
- Těsto
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůOřechy lískové
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
991 mg
Cukr
139 g
Postup přípravy
- 1Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a tolik mletých lískových oříšků (asi 200g), aby vzniklé vypracované těsto nebylo příliš tuhé.
- 2Pracovní plochu posypeme zbylými oříšky a moučkovým cukrem. Těsto na ploše rozválíme na plát silný 5mm a vykrájíme z něj srdíčka. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.
- 3Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme částečně vychladnout.
- 4Glazura: V misce smícháme moučkový cukr s citronovou šťávou.
- 5Ještě mírně teplé cukroví glazurou potřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.