Oříškové preclíky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hladkou mouku smícháme s rozdrobeným máslem. Přidáme moučkový cukr, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, vypracujeme těsto. Necháme je asi hodinu v chladu odpočinout.
  • 2
    Na pracovní desce těsto vyválíme do tvaru válečku, nakrájíme na menší kousky. Z každého kousku vyválíme dlouhý proužek a svineme do tvaru preclíku.
  • 3
    Preclíky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasucho opraženými, nasekanými oříšky.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova a ještě teplé posypeme vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.