Oříškové řezy s rumovou polevou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme cukr se žloutky a kypřicím práškem, třeme cca 30 minut, poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané ořechy, citronovou kůru, nakonec mouku.
  • 2
    Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plec, v rozehřáté troubě upečeme do zlatova. Plát necháme vychladnout, nakrájíme, potřeme ořechovým krémem, složíme na sebe a přelijeme rumovou polevou. Ostrým nožem pokrájíme na čtverečky, každý dozdobíme půlkou ořechového jádra.
  • 3
    Krém: smícháme máslo s cukrem, žloutkem, mletými ořechy a vanilkou.
  • 4
    Poleva: utřeme do husta cukr s vroucí vodou a rumem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.