Oříškové řezy s rumovou polevou
65 min.
Ingredience
- 75gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 75gramůOřechy vlašské
- 10gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,25kusCitrony
- 0,25kusKypřicí prášek do pečiva
- Krém
- 10gramůMáslo čerstvé
- 75gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 75gramůOřechy vlašské
- 1špetkaVanilka mletá
- Na plech a ozdobení
- 10gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůOřechy lískové
- Rumová poleva
- 75gramůCukr moučkový
- 1lžíceVoda pitná
- 4lžíceRum
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Smícháme cukr se žloutky a kypřicím práškem, třeme cca 30 minut, poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané ořechy, citronovou kůru, nakonec mouku.
- 2Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plec, v rozehřáté troubě upečeme do zlatova. Plát necháme vychladnout, nakrájíme, potřeme ořechovým krémem, složíme na sebe a přelijeme rumovou polevou. Ostrým nožem pokrájíme na čtverečky, každý dozdobíme půlkou ořechového jádra.
- 3Krém: smícháme máslo s cukrem, žloutkem, mletými ořechy a vanilkou.
- 4Poleva: utřeme do husta cukr s vroucí vodou a rumem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.