Oříškové rohlíčky pro celiatiky

200 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1167 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
83 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto: Máslo rozmícháme se smetanou, xantanovou gumou a moukou do hladkého těsta. Z těsta vytvoříme šest bochánků, které necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici. Potom bochánky rozválíme na kola, která rozdělíme na 8 dílků. Na špičaté kraje dílků rozdělíme oříškovou náplň a dílky svineme do tvaru rohlíčků. Rohlíčky rozložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, pečivo potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Ihned po upečení - ještě horké rohlíčky posypeme vanilkovým cukrem. Potom necháme pečivo vychladnout a servírujeme jako pohoštění návštěvám.
  • 2
    Náplň:Ořechy nameleme, potom je smícháme s cukrem, spaříme vařícím mlékem a dobře promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.