Oříškové rohlíčky pro celiatiky
200 min.
Ingredience
- Náplň
- 250gramůOřechy vlašské
- 100gramůCukr krupice
- 100mililitrůMléko polotučné
- Těsto
- 400gramůMouka bezlepková
- 1lžičkaXantanová guma
- 250gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1167 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
83 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Těsto: Máslo rozmícháme se smetanou, xantanovou gumou a moukou do hladkého těsta. Z těsta vytvoříme šest bochánků, které necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici. Potom bochánky rozválíme na kola, která rozdělíme na 8 dílků. Na špičaté kraje dílků rozdělíme oříškovou náplň a dílky svineme do tvaru rohlíčků. Rohlíčky rozložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, pečivo potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Ihned po upečení - ještě horké rohlíčky posypeme vanilkovým cukrem. Potom necháme pečivo vychladnout a servírujeme jako pohoštění návštěvám.
- 2Náplň:Ořechy nameleme, potom je smícháme s cukrem, spaříme vařícím mlékem a dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.