Oříškovo-makový koláč
60 min.
Ingredience
- Na vytření formy
- 1lžíceMouka pšeničná celozrnná
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- Těsto
- 1kusHrušky
- 2kusyBanány
- 2lžíceBrusinky sušené
- 80gramůŠvestky sušené
- 100gramůOvesné vločky
- 80gramůOřechy vlašské
- 1špetkaSůl mořská
- 1lžičkaSkořice mletá
- 80gramůMák mletý
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
- 1kusJablka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vytřeme olejem a vysypeme moukou. Troubu si předehřejeme na 180°C.
- 2Omyté a osušené jablko a hrušku nastrouháme do misky na jemném struhadle. Přidáme k nim zralé, vidličkou rozmačkané banány a vše promícháme tak, až vznikne ovocná kaše. Sušené nesířené švestky bez pecek a brusinky pokrájíme na drobné kousky.
- 3V mixéru rozmixujeme ovesné vločky s vlašskými ořechy. Směs nasypeme do mísy a promícháme se špetkou soli, jedlou sodou, skořicí, muškátovým oříškem, mletým mákem a brusinkami. Pak přidáme vejce, ovocnou kaši a olej a vymícháme hladké těsto. Těsto nalijeme do připravené formy a vložíme do předehřáté trouby. Koláč pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut. Když do něj píchneme špejlí a ta zůstane čistá, je upečený.
- 4Koláč krájíme na porce až po vychladnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.