Oříškový čokoládový krém
30 min.
Ingredience
- 500gramůČokoláda mléčná
- 100gramůOřechy lískové
- 0,5litrSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůCukr vanilka
- 1decilitrLikér mandlový - Amaretto
- 100gramůJahody zahradní
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
47 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Smetanu vylijeme do kastrůlku, přisypeme vanilkový cukr a na jemném plamínku přivedeme k varu. Stáhneme z ohně, přidáme nastrouhanou čokoládu, kterou za stálého míchání ve smetaně rozpustíme. Vložíme do lednice vychladit. Vychladlou čokoládu šlehačem vyšleháme na hustou pěnu, do které přimícháme drobně nasekané ořechy a ještě důkladně promícháme.
- 2Do vysokých sklenic na dno nalijeme likér, cukrářský sáček s ozdobnou trubičkou naplníme čokoládovou pěnou a nastříkáme ji na likér ve sklenici. Vrch pěny polijeme znovu likérem, ozdobíme jahodami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.