Oříškový čokoládový krém

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
47 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu vylijeme do kastrůlku, přisypeme vanilkový cukr a na jemném plamínku přivedeme k varu. Stáhneme z ohně, přidáme nastrouhanou čokoládu, kterou za stálého míchání ve smetaně rozpustíme. Vložíme do lednice vychladit. Vychladlou čokoládu šlehačem vyšleháme na hustou pěnu, do které přimícháme drobně nasekané ořechy a ještě důkladně promícháme.
  • 2
    Do vysokých sklenic na dno nalijeme likér, cukrářský sáček s ozdobnou trubičkou naplníme čokoládovou pěnou a nastříkáme ji na likér ve sklenici. Vrch pěny polijeme znovu likérem, ozdobíme jahodami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.