Oříškový dort bez mouky
145 min.
Ingredience
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePšeničná mouka hrubá
- Na náplň
- 250mililitrůSmetana na šlehání
- 45gramůOřechy lískové
- 25gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyZtužovač šlehačky
- Na polevu
- 1baleníPoleva čokoládová
- Na těsto
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. Lískové oříšky na těsto upražíme v troubě(dbáme, aby se nespálily), mnutím ořechy zbavíme slupek a poté ořechy umeleme.
- 2V míse šlehačem ušleháme žloutky s cukrem a umletými ořechy. Na závěr do směsi zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.
- 3Těsto vlijeme do formy, uhladíme povrch a pečeme v předehřáté troubě zhruba 50 minut. Zda je dort upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
- 4V mezičase si připravíme náplň. Smetanu dobře šlehačem ušleháme spolu s cukrem, vanilkou a ztužovači. Do ušlehané smetany vmícháme drobně posekané ořechy.
- 5Upečený dost necháme asi 5 minut zchladnout, poté vyjmeme z formy, přeložíme na mřížku a necháme vychladnout. Poté dort podélně rozkrojíme na dvě placky. Spodní položíme na plochou mísu, placku potřeme připravenou náplní a přiklopíme druhou plackou. Celý povrch dortu potřeme polevou, kterou jsme připravili podle návodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.