Oříškový dort s čokoládovou polevou
80 min.
Ingredience
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 100gramůOřechy lískové
- 20gramůMáslo čerstvé
- 40gramůPiškoty dětské kulaté
- 150gramůPoleva čokoládová
- 1lžíceMandle plátky
- Krém
- 100gramůOřechy lískové
- 100gramůCukr moučkový
- 1lžičkaRum
- 1špetkaVanilka mletá
- 0,06litrVoda pitná
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Z bílků a poloviny dávky cukru ušleháme tuhý sníh, do něj zlehka vmícháme vařečkou zbylý cukr. Přidáme žloutky, rozpuštěné, vychladlé máslo, strouhané lískové ořechy a rozdrobené piškoty.
- 2Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 45 minut.
- 3Mezitím si připravíme krém - smícháme ořechy se lžící vody a utlučeme v hmoždíři. Cukr svaříme s vodou, vlijeme do ořechů, přidáme rum, vanilku a důkladně promícháme.
- 4Upečený korpus na dort necháme vychladnout, naplníme oříškovým krémem, přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a dozdobíme mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.