Oříškový dort s pomeranči
65 min.
Ingredience
- Na náplň
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůSmetana na šlehání
- 50gramůOřechy lískové
- 2kusyPomeranče
- Na těsto
- 4kusyVejce slepičí
- 125gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 4lžíceVoda pitná
- 1lžícePomerančová kůra
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
40 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vytřeme máslem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
- 2V míse utřeme žloutky s cukrem, přidáme vanilkový cukr, pomerančovou kůru, vlažnou vodu a třeme do pěny. Poté přimícháme po částech mouku a na závěr pevný sníh z bílků.
- 3Hotové těsto vlijeme do formy, povrch uhladíme a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut.
- 4V mezičase si připravíme náplň. V mléce rozšleháme pudinkový prášek a uvaříme pudink podle návodu. Pudink za občasného míchání necháme vychladnout.
- 5V míse utřeme změklé máslo s cukrem, po částech vmícháme vychladlý pudink. Smetanu dobře ušleháme, přimícháme do směsi a na závěr mleté oříšky.
- 6Upečený dortový korpus necháme zcela vychladnout. Poté ho podélně rozkrojíme, naplníme zhruba polovinou krému, znovu spojíme a zbylým krémem potřeme dort po povrchu.
- 7Pomeranče omyjeme, osušíme, škrabkou na kůru naškrábáme tenké proužky. Pomeranče poté oloupeme, rozdělíme na dílky a odblaníme.
- 8Dort ozdobíme dílky pomeranče a zasypeme pomerančovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.