Oříškový dort s pomeranči

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
40 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vytřeme máslem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
  • 2
    V míse utřeme žloutky s cukrem, přidáme vanilkový cukr, pomerančovou kůru, vlažnou vodu a třeme do pěny. Poté přimícháme po částech mouku a na závěr pevný sníh z bílků.
  • 3
    Hotové těsto vlijeme do formy, povrch uhladíme a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut.
  • 4
    V mezičase si připravíme náplň. V mléce rozšleháme pudinkový prášek a uvaříme pudink podle návodu. Pudink za občasného míchání necháme vychladnout.
  • 5
    V míse utřeme změklé máslo s cukrem, po částech vmícháme vychladlý pudink. Smetanu dobře ušleháme, přimícháme do směsi a na závěr mleté oříšky.
  • 6
    Upečený dortový korpus necháme zcela vychladnout. Poté ho podélně rozkrojíme, naplníme zhruba polovinou krému, znovu spojíme a zbylým krémem potřeme dort po povrchu.
  • 7
    Pomeranče omyjeme, osušíme, škrabkou na kůru naškrábáme tenké proužky. Pomeranče poté oloupeme, rozdělíme na dílky a odblaníme.
  • 8
    Dort ozdobíme dílky pomeranče a zasypeme pomerančovou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.