Oříškový koláč s kandovanou kůrou

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
46 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, cukr, mleté mandle, kypřící prášek, promícháme, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odležet. Poté ho vyválíme na plát, položíme na vymaštěný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 30 minut.
  • 2
    V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme med, moučkový cukr a necháme rozpustit. Odstavíme z plotny, přimícháme rozšlehané vejce, smetanu, drcené ořechy, kandovanou kůru, rendlík vrátíme na oheň a mícháme, dokud směs nezhoustne. Krém naneseme na upečené těsto, vrátíme do trouby a pečeme asi 20 minut.
  • 3
    Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.