Oříškový koláč s kandovanou kůrou
85 min.
Ingredience
- Náplň
- 80gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr moučkový
- 70gramůMed včelí
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůOřechy lískové
- 200gramůKandovaná pomerančová kůra
- Těsto
- 20gramůMandle mleté
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůCukr krupice
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 80gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůVoda pitná
- 25gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
46 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, cukr, mleté mandle, kypřící prášek, promícháme, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odležet. Poté ho vyválíme na plát, položíme na vymaštěný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 30 minut.
- 2V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme med, moučkový cukr a necháme rozpustit. Odstavíme z plotny, přimícháme rozšlehané vejce, smetanu, drcené ořechy, kandovanou kůru, rendlík vrátíme na oheň a mícháme, dokud směs nezhoustne. Krém naneseme na upečené těsto, vrátíme do trouby a pečeme asi 20 minut.
- 3Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.