Oříškový nákyp

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
67 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky utřeme s máslem a cukrem. Přidáme pudingový prášek, opražené, umleté oříšky a citronovou kůru. Za stálého míchání přilijeme mléko. Na mírném ohni necháme přejít varem a stále mícháme.
  • 2
    Uvařenou hmotu necháme vychladnout. Potom lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.