Oříškový pudink ze škrobové moučky
40 min.
Ingredience
- 100gramůOřechy vlašské
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 40gramůSolamyl
- 100gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Solamyl rozmícháme se žloutkem v troše studeného mléka. Zbylé mléko osladíme, přidáme vanilkový cukr a přivedeme k varu. Odstavíme z ohně, přilijeme v mléce rozmíchaný Solamyl. Směs dáme znovu na oheň a necháme přejít varem.
- 2Do prochladlého pudinku zamícháme žloutek, mleté oříšky a pevný sníh, ušlehaný z bílku.
- 3Pudink nalijeme do pohárů, ozdobíme celými ořechy a necháme v chladu ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.