Oříškový pudink ze škrobové moučky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Solamyl rozmícháme se žloutkem v troše studeného mléka. Zbylé mléko osladíme, přidáme vanilkový cukr a přivedeme k varu. Odstavíme z ohně, přilijeme v mléce rozmíchaný Solamyl. Směs dáme znovu na oheň a necháme přejít varem.
  • 2
    Do prochladlého pudinku zamícháme žloutek, mleté oříšky a pevný sníh, ušlehaný z bílku.
  • 3
    Pudink nalijeme do pohárů, ozdobíme celými ořechy a necháme v chladu ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.