Ostružinový mřížkový koláč

0 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku, cukr, máslo, žloutky, kypřící prášek, vanilkový cukr a nastrouhanou, citrónovou kůru.
  • 2
    Vypracujeme hladké těsto,které necháme min. 30 minut v chladu. Do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy o průměru 30 cm, napěchujeme 2/3 těsta, tak aby pokryly dno a asi 1-2 cm okraje. Potřeme marmeládou. Ze zbytku těsta vyválíme proužky a poklademe koláč aby vznikla mřížka. Do každého otvoru v ní dáme půlku jádra ořechu.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.