Ostružinový sirup

25 min.

Ingredience

    • 1litrŠťáva ostružinová
    • 650gramůCukr krupice
    • 2kusyCitrony
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
145 kcal
Sacharidy
37 g
Vláknina
470 mg
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si pořádně vymyjeme láhve i s víčky a necháme je vysušit.
  • 2
    Čistou ostružinovou šťávu svaříme s cukrem, pak k ní přimícháme šťávu ze 2 citrónů a horký sirup ihned naléváme přes trychtýř do lahví. Dobře je uzavřeme. Po vychlazení sirup uchováváme na chladném a tmavém místě.
  • 3
    Podáváme zředěný vodou podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.