Osvěžující dezert s borůvkami a ořechy

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse rozmícháme mražené borůvky s moučkovým cukrem. Polovinu potom rozmixujeme a svaříme s 1 litrem oslazené vody a vanilkovým pudinkem.
  • 2
    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich a 1 lžíce cukru tuhý sníh. K bílkům přimícháme mouku s práškem do pečiva, pak ještě přidáme jemně nasekané vlašské ořechy a rozinky.
  • 3
    Těsto nalijeme na pečící papír, rozprostřený na plechu s vyššími okraji a pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
  • 4
    Upečené těsto necháme zcela vychladnout, pak je posypeme mraženými borůvkami s cukrem a zalijeme vlažným borůvkovým pudinkem.
  • 5
    Dezert dáme do chladničky. Když pudinková poleva dostatečně ztuhne, dezert nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.