Osvěžující dezert s borůvkami a ořechy
40 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 160gramůMouka polohrubá
- 80gramůHera
- 160gramůCukr krystal
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůOřechy vlašské
- 80gramůRozinky tmavé
- 0,5kilogramBorůvky
- 4lžíceCukr moučkový
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1V míse rozmícháme mražené borůvky s moučkovým cukrem. Polovinu potom rozmixujeme a svaříme s 1 litrem oslazené vody a vanilkovým pudinkem.
- 2Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich a 1 lžíce cukru tuhý sníh. K bílkům přimícháme mouku s práškem do pečiva, pak ještě přidáme jemně nasekané vlašské ořechy a rozinky.
- 3Těsto nalijeme na pečící papír, rozprostřený na plechu s vyššími okraji a pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
- 4Upečené těsto necháme zcela vychladnout, pak je posypeme mraženými borůvkami s cukrem a zalijeme vlažným borůvkovým pudinkem.
- 5Dezert dáme do chladničky. Když pudinková poleva dostatečně ztuhne, dezert nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.