Osvěžující dezert z červených pomerančů

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na ozdobu: omyté a osušené 2 červené pomeranče překrojíme na poloviny. Pomocí lžíce pomerančovou dužinu vyjmeme tak, že zůstanou čisté, vydlabané půlky pomeranče - použijeme je jako misky. Dužinu pečlivě vyloupneme z blanek, zůstane čistá pomerančová dužina - půlměsíčky. Omyjeme si několik lístků meduňky, necháme je okapat a vše odložíme do lednice.
  • 2
    Z omytých a osušených 4 červených pomerančů a 1 citrónu nastrouháme kůru do mísy. Z pomerančů vymačkáme šťávu, promícháme ji s kůrou, přidáme ještě pomerančový likér a znovu promícháme. Čerstvá vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny. Přimícháme k ní Maizenu, pomerančovou směs a vše dáme do rendlíku. Při mírné teplotě a za stálého míchání pomalu směs vaříme do zhoustnutí. Rendlík odstavíme z plotny a ještě minutu mícháme.
  • 3
    Z bílků a moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh, který zamícháme do pomerančového krému. Rendlík s krémem pak posadíme do mísy se studenou vodou a mícháme do vychladnutí. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou zlehka zapracujeme do krému. Pak ho odložíme do lednice na 3-4 hodiny.
  • 4
    Vychlazeným krémem naplníme misky z pomerančů, ozdobíme je pomerančovými půlměsíčky, meduňkovými lístky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.