Osvěžující grapefruitový sorbet
25 min.
Ingredience
- 4decilitryVoda pitná
- 175gramůCukr krystal
- 3kusyGrapefruity
- 1lžičkaMáta
- 0,7decilitrCampari Aperitivo Bitter
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
7 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Cukr nasypeme do vody a pozvolna zahříváme, dokud se nerozpustí. Cca 1,5 minuty povaříme, odstavíme a necháme vychladnout. Přidáme šťávu vymačkanou z grapefruitů a campari. Směs přelijeme do nerezové misky a vložíme na cca 60 minut do mrazáku.
- 2Během mražení několikrát promícháme. Po vyjmutí rozmixujeme ručním mixérem do krémovité konzistence a znovu necháme zmrazit.
- 3Před podáváním necháme sorbet mírně povolit, rozdělíme do vychlazených skleniček a dozdobíme snítkou máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.