Osvěžující hlávkový salát s chilli

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
75 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytých listů salátu setřepeme vodu, prsty je potrháme na menší kousky a dáme je do mísy. Omytou oranžovou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a polovinu pokrájíme na nudličky. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky. Papriku a ředkvičky přidáme k salátu. V rendlíku přivedem vodu k varu, nasypeme do ní 100g mraženého hrášku a povaříme ho 2-3 minuty. Pak ho scedíme, zchladíme pod tekoucí studenou vodou a přidáme ho do mísy k salátu a vše promícháme.
  • 2
    Připravíme si zálivku: 2 lžíce oleje si v misce důkladně promícháme s chilli omáčkou, solí, pepřem, hořčicí a limetkovou šťávou.
  • 3
    Těsně před podáváním salát přelejeme zálivkou a zlehka ho vidličkou načechráme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.