Osvěžující hlávkový salát s chilli
15 min.

Ingredience
- 1kusSalát kadeřavý
- 1kusPaprika oranžová
- 4kusyŘedkvička
- 100gramůHrášek mražený
- 300mililitrůVoda pitná
- Zálivka
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceChilli omáčka
- 3špetkySůl bylinková
- 2špetkyPepř bílý
- 2lžíceLimetková šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
75 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Z omytých listů salátu setřepeme vodu, prsty je potrháme na menší kousky a dáme je do mísy. Omytou oranžovou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a polovinu pokrájíme na nudličky. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky. Papriku a ředkvičky přidáme k salátu. V rendlíku přivedem vodu k varu, nasypeme do ní 100g mraženého hrášku a povaříme ho 2-3 minuty. Pak ho scedíme, zchladíme pod tekoucí studenou vodou a přidáme ho do mísy k salátu a vše promícháme.
- 2Připravíme si zálivku: 2 lžíce oleje si v misce důkladně promícháme s chilli omáčkou, solí, pepřem, hořčicí a limetkovou šťávou.
- 3Těsně před podáváním salát přelejeme zálivkou a zlehka ho vidličkou načechráme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.