Osvěžující jahodová pěna s černým rybízem

23 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
62 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nasypeme práškovou želatinu, přidáme teplou vodu, rozmícháme a necháme ji nabobtnat. Mezitím omyté a odkapané jahody dáme do mísy, pak k nim přimícháme namočenou želatinu, přidáme vanilkový extrakt, lžičku javorového sirupu a tyčovým mixérem směs rozmixujeme.
  • 2
    V hrnci si přivedeme k varu trochu vody, na hrnec posadíme mísu, do ni dáme předem předšlehané bílky a nad parou je vyšleháme na tuhý sníh. Pak mísu se sněhem odstavíme z plotny a když pěna zchladne, postupně do ní metličkou zašleháme jahodovou směs.
  • 3
    Vzniklé pyré rozdělíme do misek, vložíme je do lednice, aby zatuhlo.
  • 4
    Před podáváním v misce rozmačkáme očištěný a omytý černý rybíz. Misky s jahodovou pěnou polijeme rozmačkaným rybízem a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.