Osvěžující jahodová pěna s černým rybízem
23 min.
Ingredience
- Pěna
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 3lžíceŽelatina
- 110mililitrůVoda pitná
- 360gramůJahody zahradní
- 1lžičkaSirup javorový
- 6lžicRybíz černý
- 1lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Do misky nasypeme práškovou želatinu, přidáme teplou vodu, rozmícháme a necháme ji nabobtnat. Mezitím omyté a odkapané jahody dáme do mísy, pak k nim přimícháme namočenou želatinu, přidáme vanilkový extrakt, lžičku javorového sirupu a tyčovým mixérem směs rozmixujeme.
- 2V hrnci si přivedeme k varu trochu vody, na hrnec posadíme mísu, do ni dáme předem předšlehané bílky a nad parou je vyšleháme na tuhý sníh. Pak mísu se sněhem odstavíme z plotny a když pěna zchladne, postupně do ní metličkou zašleháme jahodovou směs.
- 3Vzniklé pyré rozdělíme do misek, vložíme je do lednice, aby zatuhlo.
- 4Před podáváním v misce rozmačkáme očištěný a omytý černý rybíz. Misky s jahodovou pěnou polijeme rozmačkaným rybízem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.