Osvěžující meloun s citronovým sirupem
40 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 30gramůCukr krupice
- 1kilogramMeloun vodní
- 1lžíceMáta
- 1lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Z citronu vymačkáme šťávu, vlijeme do kastrůlku a přidáme cukr. Na mírném ohni zvolna zahřejeme a cukr necháme rozpustit. Poté povaříme do zhoustnutí. Přelijeme do džbánku, po vychladnutí vložíme do druhého dne do lednice.
- 2Z melounu odstraníme slupku a jadérka a dužinu nakrájíme na kousky. Zachycenou šťávu vlijeme do misky. Meloun posypeme nasekanou mátou a zlehka promícháme.
- 3Do vychlazeného sirupu vmícháme šťávu z melounu, před podáváním směsí přelijeme kousky melounu, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.