Osvěžující meloun s citronovým sirupem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z citronu vymačkáme šťávu, vlijeme do kastrůlku a přidáme cukr. Na mírném ohni zvolna zahřejeme a cukr necháme rozpustit. Poté povaříme do zhoustnutí. Přelijeme do džbánku, po vychladnutí vložíme do druhého dne do lednice.
  • 2
    Z melounu odstraníme slupku a jadérka a dužinu nakrájíme na kousky. Zachycenou šťávu vlijeme do misky. Meloun posypeme nasekanou mátou a zlehka promícháme.
  • 3
    Do vychlazeného sirupu vmícháme šťávu z melounu, před podáváním směsí přelijeme kousky melounu, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.