Osvěžující vínové želé s lesním ovocem
20 min.
Ingredience
- Namočená želatina
- 300mililitrůVoda pitná
- 8plátkůŽelatina bílá plátky
- Vínový sirup
- 300mililitrůVoda pitná
- 225gramůCukr krupice
- 300mililitrůVíno bílé
- 300gramůBorůvky
- 300gramůMaliny
- 250gramůJahody lesní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
7 g
Cukr
76 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si namočíme 8 plátků želatiny do hrnečku s vodou a necháme ji 5 minut, aby nasákla.
- 2Ve větším hrnci přivedeme k varu 300ml vody, nasypeme do ní 225g krupicového cukru a za občasného promíchání necháme cukr rozpustit a uvaříme sirup - vaříme ho přibližně 5 minut. Pak hrnec se sirupem odstavíme z plotny.
- 3Namočenou želatinu necháme v sítku odkapat, poté ji rozdrobíme do horkého sirupu a mícháme tak dlouho, až se úplně dohladka rozpustí. Potom přilijeme bílé víno a želatinový sirup s vínem dáme na 20 minut chladit.
- 4Mezitím omyjeme čerstvé lesní ovoce: borůvky, maliny a jahody. Necháme je v sítu okapat, pak polovinu ovoce rozdělíme do 8 vyšších sklenic, zalijeme je "vínovým želé" do poloviny sklenic. Odložíme je na 2 hodiny do lednice a po této době postup opakujeme: druhou polovinu ovoce rozdělíme do sklenic, zalijeme je a znovu dáme vychladit na 2 hodiny. Želé s ovocem podáváme pouze vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.