Ouška s pestem, slaninou a mákem
45 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100gramůSlanina vepřová
- 50gramůPesto
- 30gramůSýr Parmezán
- 50gramůMák - semena
- 450gramůListové těsto
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
53 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozmrazíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Z těsta vyválíme tenký plát a rozdělíme ho na 3 díly. Vejce rozšleháme s trochou vody a okraje těsta potřeme.
- 2Na 1 díl těsta neneseme nakrájenou slaninu a cibuli. Pevně zavineme a nakrájíme na asi 8 mm silné plátky. Poskládáme na plech vyložený papírem. Druhý díl těsta potřeme pestem a zavineme. Nakrájíme na asi 5 mm silné plátky a poskládáme na plech.
- 3Zbývající díl těsta posypeme mákem a strouhaným sýrem. Pevně zavineme a nakrájíme na asi 5 mm silné plátky. Poskládáme na plech. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi 12 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.