Ovesné vločky s ovocem a ořechy

26 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
24 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
11 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovesné vločky promyjeme, dáme do hrnce, zalijeme mlékem a necháme 1 hodinu nabobtnat.
  • 2
    Švestky, jablka a hrušky omyjeme, švestky vypeckujeme, jablka s hruškami oloupeme a zbavíme jádřinců. Jablka a hrušky pokrájíme na malé kostičky, švestky na nudličky. Hrozinky promyjeme a necháme odkapat.
  • 3
    Po hodině vločky v mléce povaříme přibližně 5-7 minut, přimícháme ovoce, hrozinky, vlašské ořechy a zázvor.
  • 4
    Ovoce povaříme 2-4 minuty, přimícháme med a odstavíme.
  • 5
    Teplé vločky s ovocem dáme na talíře, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou, skořicí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.