Ovesné vločky s ovocem a ořechy
26 min.
Ingredience
- 300gramůOvesné vločky
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 100gramůŠvestky
- 100gramůJablka
- 100gramůHrušky
- 60gramůHrozinky
- 80gramůOřechy vlašské
- 2špetkyZázvor mletý
- 45gramůMed včelí
- 1,5lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
24 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
11 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky promyjeme, dáme do hrnce, zalijeme mlékem a necháme 1 hodinu nabobtnat.
- 2Švestky, jablka a hrušky omyjeme, švestky vypeckujeme, jablka s hruškami oloupeme a zbavíme jádřinců. Jablka a hrušky pokrájíme na malé kostičky, švestky na nudličky. Hrozinky promyjeme a necháme odkapat.
- 3Po hodině vločky v mléce povaříme přibližně 5-7 minut, přimícháme ovoce, hrozinky, vlašské ořechy a zázvor.
- 4Ovoce povaříme 2-4 minuty, přimícháme med a odstavíme.
- 5Teplé vločky s ovocem dáme na talíře, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou, skořicí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.